MAJ FEST

Připravujeme již 11 ročník společenské kulturní akce MAJ FEST, která se uskuteční poslední sobotu v květnu – 27.5.2023.

Akce MAJ FEST je koncipována tak, aby občanům naší vesnice Třanovice, ale také i celého Mikroregionu obcí povodí Stonávky, byla poskytnuta příležitost setkat se s přáteli, poslechnout si různorodou hudbu, pobavit se a prostě příjemně strávit čas společně. Naší snahou je připravit zajímavý mezigenerační program pro širokou veřejnost.

Také i letos jsme spojili síly se sportovním spolkem TRT Třanovičtí Přespolní Žrarolici a rozhodli jsme již tradiční program akce MAJ Fest rozšířit o dopolední sportovní aktivity – třetí ročník běžeckého závodu TŘANOVICKÁ DESÍTKA (běžecké závody na 10 km, nově přidána i poloviční 5km trať), jěhož start je naplánován na 11:00. Součástí dopoledního programu budou i dětské běžecké závody – od 10:00h u rybníka. Odpoledne se pak můžete těšit na vyhlášení výsledků závodů a a tombolu(od 12:45), tvořivé dílničky a workshopy pro děti připravované spolekem ADAM, koncerty kapel GOOD WORK a LIFTUP, divadlo (děti naší ZŠ Třanovice, ochotnický soubor dospělých herců LIĎÁČKOVO DIVADLO z FM), různorodé atrakce, hry a soutěže pro děti a samozřějmě nemůže chybět ani nabídka bohatého občerstvení a dalších zajímavostí.

plakat1

• v 10:00h startují dětské běhy u rybníka
  • v 11:00h bude odstartován hlavní běžecký závod na 10km (Třanovická 10) – více informací na https://www.tranovicka10.cz/
    registrace do dětských běhů a hlavního závodu od 9h
  • od 11:15h bude odstartován doplňkový běžecký závod na 5km (Třanovická 10) – více informací na https://www.tranovicka10.cz/
    registrace do dětských běhů a hlavního závodu od 9h
  • ve 12:45hvyhlášení výsledků běžeckých závodů a tombola
  • Od 13:30h se s dětmi můžete účastnit dílníček a workshopů, soutěží a jiných zajímavostí, které připravuje spolek ADAM (Autistické Děti A My) – část výtěžku ze strartovného běžeckých závodů bude věnována právě tomuto spolku
  • od 14:30 se můžete zajít do sálu OÚ podívat na perfektní a zábavné divadelní představení dětí naší Třanovické ZŠ.
  • V 15:30h začíná na venkovním podiu koncert skvělého hudebního tělesa, čítajícího více než 20 zpěváků a muzikantů – pop-gospelové kapely GOOD WORK z Oder
  • v 17:00h na hlavním podiu bude vystaven Mistrovský pohár a proběhne autogramiáda některého z hokejistů 5-ti násobného vítěze hokejové extraligy – týmu HC OCELÁŘI TŘINEC
  • od 17:30h vás zveme do sálu OÚ na divadelní představení ochotnického souboru LIĎÁČKOVO DIVADLO z Frýdku-Místku, které si připravilo humornou pohádku pro celou rodinu s názvem PRINCEZNA POMĚNKA
  • od 19:00h se na venkovním podiu rozeběhne posledním bod našeho programu, kterým bude koncert pop-worship kapely LIFTUP z Albrechtic

Součástí programu je samozřejmě bohatá nabídka občerstvení, atrakce (traktor, jízda na koních, lukostřelba a vzduchová pistole atd.), soutěže a další doprovodné aktivity.

Srdečně vás zveme k účasti na akci T10 & MAJ FEST a věříme, že každý návštěvník si vybere nějaký bod programu (nejlépe všechny po celý den) pro své potěšení. Přijďte si to užít spolu s námi všemi v Třanovicích v sobotu 27.5.2023!

Organizátorem akce MAJ FEST & TŘANOVICKÁ 10 jsou občanské spolky TRT TPŽ a SLUNCE ve spolupráci se SCEAV Třanovice, ZŠ a MŠ Třanovice a vedením obce Třanovice.

Potvrdit svou účast můžete i na facebooku, kde byla vytvořena komunitní stránka včetně události s možností přihlášení se. Můžete sdílet a pozvat i své známé, příbuzné či sousedy.